Over onsBlogContact
cogs

Grootste Steampunk assortiment van NL

cogs

Gratis verzending vanaf €75,00

cogs

Gratis zakhorloge vanaf €100,- bestelwaarde

Steampunk Heaven in het AD Augustus 2018

 

Het echtpaar Kuijpers in vol ornaat. ,,Frank kan in zijn outfit zo boodschappen gaan doen.''

 

 
PREMIUM
Het echtpaar Kuijpers in vol ornaat. ,,Frank kan in zijn outfit zo boodschappen gaan doen.” © Nico Schouten

Dolgelukkig met extravagante korsetten, hoeden en sieraden

Een manager met een wereldbaan besloot haar hart te volgen. Vanuit Wateringen verstuurt Dani Kuijpers nu handgemaakte korsetten en hoeden de hele wereld over.

 

Een wereldbaan met een miljoenen­bud­get, maar mijn lichaam dacht er anders over

Dani Kuijpers

De in Duitsland geboren, en in Westland wonende Kuijpers (44) had een topbaan bij één van de grootste bedrijven in de wereld. De job had prestige en een daarbij passend salaris. ,,Een wereldbaan met een miljoenenbudget, maar mijn lichaam dacht er anders over en ging protesteren. Er dreigde een burn-out. Toen ook nog mijn hart, vlak voor een presentatie, hevig ging bonzen en pijn begon te doen besloot ik daar naar te luisteren.” De succesvolle manager maakte ter plekke rechtsomkeert en reed in de grote glimmende zakenauto, die ze toen nog had, linea recta vanuit Keulen naar huis in Poeldijk.

Dat ze tegenwoordig in een bestelwagen rijdt en geen vergaderingen meer voorzit maar in haar eigen Wateringse atelier korsetten, hoeden, brillen en sieraden last, plakt, timmert, borduurt en schroeft komt door Frank Kuijpers, haar man. ,,Ze was net terug uit Keulen en we spraken over wat ze eigenlijk wilde met haar leven, toen ik vanuit de auto een bord langs de kant van de weg zag staan met een aankondiging van een gothic beurs in de Broodfabriek van Rijswijk. ,,Daar gaan we naar toe”, zei Frank die zich wist te herinneren dat Dani ooit had gezegd gothic best mooi te vinden. Het bezoekje aan de Broodfabriek bleek de start van iets moois.

Met de hand

,,Ik voelde me lekker op die beurs. De volgende dag zijn we weer gegaan. Ik raakte geïnspireerd en dit is het gevolg”, zegt Dani midden in Steampunk Heaven, het bedrijf dat ze samen met haar man oprichtte. Dani maakt met de hand steampunk artikelen die ze in haar webshop en op beurzen verkoopt.

 
© Nico Schouten

Steampunk is de verzamelnaam van sciencefictionverhalen die zich afspeelden in de Victoriaanse tijd. Zoals de boeken van Jules Verne. Het is een genre waaronder ook bijvoorbeeld de Mad Max en Wild Wild West-films vallen. Er bestaan wereldwijd grote steampunk evenementen waar mensen van top tot teen verkleed gaan in het thema, maar er zijn ook mensen die dagelijks onder hun nette pak slechts één steampunk horloge met tandwielen dragen.

Voor de gelegenheid heeft Dani zich, met Frank, even steampunk aangekleed. Maar zodra de foto is gemaakt trekt Dani haar gewone kloffie weer aan. Een witte jeans met een oranje shirt. ,,Frank kan in zijn outfit zo boodschappen gaan doen. Die zit nergens mee. Maar ik zit anders in elkaar”, lacht de onderneemster in haar steampunk hemel vlakbij Hornbach. Er rijdt een op afstand bestuurbare koperen theepot op wielen door de werkplaats en er staan bronskleurige papegaaien met brillen en tandwielen.

 
© Nico Schouten

Het is een fantasiewereld met stapels hoge hoeden en bakken vol tandwielen in alle formaten. Je ziet ze terug op alle artikelen. ,,Tandwielen zijn echt een thema van steampunk. Net als wijzerplaten”, zegt Dani. ,,Vlak voordat ik stopte met mijn baan ontving ik nog een flinke bonus. Ik koop iets moois voor mezelf, dacht ik, en ging naar alle dure juweliers in Den Haag. Maar slagen kon ik niet. Nu maak ik de sieraden die ik destijds niet vinden kon voor mezelf en voor alle andere vrouwen, mannen trouwens ook, die iets met steampunk hebben. Het lijken er steeds meer te worden!”

 
© Nico Schouten

 
© Nico Schouten

https://www.ad.nl/den-haag/dolgelukkig-met-extravagante-korsetten-hoeden-en-sieraden~a5630801/

Komende evenementen

Evenementen uit het verleden

Bekijk alle evenementen